6. (petek) dan Češke

Dan smo začeli približno ob osmih ko smo končno odprli oči, nato pa je do nas prišel vodič Zdenek. Profesor je pognal naš kombi, in vodič nas je vodil do ambulant v katerih naj bi preživeli dopoldne. Prvi sta iz kombija izstopili Ema in Emanuela, na naslednji postaji Ernest in Nuša in na zadnji še Luka in Lara. 

Emi in Emanueli so tamkajšnji uslužbenci najprej razkazali njihovo majhno ambulanto. Opazovali sta dva posega, in sicer kastracijo in sterilizacijo dveh mladih kužkov. Nato sta veterinarkam pomagali fiksirati psa, katerega je lastnik pripeljal zato, da mu prevežejo sprednji nogi. Veterinarka jima je obrazložila, da kuža zdaj zelo lepo okreva, po operaciji na obeh sprednjih nogah. Ogledali sta si tudi rentgensko sliko tega psa pred izvedeno operacijo. Čas so jima krajšali tudi veterinarkin kuža Fofo in ostali psi v hospitalu.

Ernesto in Nuša sva najprej še skupaj z vodičem iskala veterinarja, nato pa smo ga srečali na ulici od kjer nas je popeljal v še ne dokončano ambulanto. Vodič je odšel, mi pa smo se malo s pantomimo, malo v češčini zmenili kaj bomo počeli. Ker je ambulanta nedokončana, veterinar paciente obiskuje na domu. Skupaj z veterinarjem sva se vozila od hiše do hiše, tam pa smo živali lovili in jim dajali tablete za parazite ter jih cepili proti steklini in proti kužnim boleznim. Po dveh urah smo se vrnili nazaj in se zahvalili, midva pa sva dobila še vsak darilo iz bližnje pivovarne Črna Hora. 

Luka in Lara sta prišla v ambulanto v lasti zelo prijaznega veterinarja. Ta jima je razkazal ambulanto in ogledala sta si njihove pripomočke. Opazovala sta preglede in primere pacientov. Najbolj zanimiv jima je bil primer piodermisa pri zajcu. Že kmalu zatem je bil čas da sta odšla. 

Ko nas je profesor pobral in spravil v kombi smo se vsi skupaj odpeljali nazaj do šole kjer smo pojedli kosilo. Nato smo se prišli nazaj do hotela in si privoščili popoldanski počitek. Približno ob sedmih smo se nato dobili z bivšim dijakom Bica in skupaj odšli na večerjo. Po nekaj druženja smo se utrujeni odpravili spat. 
Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

11. dan Češke (sreda)

12. dan Češke (četrtek)

13. dan Češke (petek)