9. dan (ponedeljek) Češke

 Danes je bil zelo naporen dan. Vstali smo zgodaj, pojedli zajtrk in se spravili do kombija. Po desetih minutah čiščenja ledu z oken smo se odpeljali do šole. Tam so nas pričakali s seznamom dejavnosti za ta dan. Najprej smo bili skupaj s češkimi dijaki in zelo prisrčno profesorico na laboratorijskih vajah kjer smo delali agar gojišča, cepili bakterije, jemali vzorce za tekoča gojišča in si ogledovali njihove laboratorije. Kasneje smo se oblekli v zaščitna oblačila ter se preselili v sobo z veliko kovinsko mizo na kateri je bil pripravljen kadaver mladega prašička. Dobili smo pripomočke in lahko smo ga začeli secirati. V praktične namene smo lahko uporabili kar nekaj svojega znanja iz anatomije in obnovili latinska in angleška imena. Bilo je zelo zanimivo. Pospravili smo in poiskali šolsko jedilnico.

Po kosilu smo se skupaj z eno od profesoric odpravili do Brna na fakulteto. Tokrat smo obiskali oddelek s prežvekovalci. Spoznali smo še eno prijazno vodičko, ki nas je vodila po hlevih. Obiskali smo teličke, poslušali o njihovi oskrbi, jim jemali kri v posebne epruvete. Odšli smo tudi do krav v posebni oskrbi, se ponovno veliko naučili, in lahko vzeli kri iz repne vene. Poslušali smo o zelo debeli ovci in jo božali, poslušali srčni utrip bolnemu teličku, pomolzli dve kozi ter delali ultrazvok, saj sta bili breji. Mleko, ki smo ga pomolzli smo dobili za pokušino. 

<3Lepo smo se zahvalili in se končno odpravili nazaj v Boskovice, ter se dobro najedli. 

Preostali prosti čas v hotelu smo porabili za učenje taekvondoja in baleta in ko smo se utrudili pogledali še film ter šli spat. Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

5. dan Češke (četrtek)

2. dan Češke

4. dan Češke (sreda)