13. dan Češke (petek)

Danes je naš zadnji, ki ga celotnega preživimo na Češkem. Zgodaj smo vstali ter šli zajtrkovat. S kombijem smo se odpeljali do šole, kjer nas je pričakal Zdenek. Povedal nam je da se bomo igrali kirurge. Prišli smo v učilnico kjer so nas že čakali profesorica Liba, češki dijaki, vreča prašičjih nog ter šivalni material. Pokazala nam je različne vrste šivov potem pa smo se dela lotili tudi mi. Približno tri šolske ure smo šivali in kmalu nam je začelo primanjkovati idej. Zato smo po profesorjevem navdihu začeli šivati po dve nogi skupaj. Med odmorom za čaj in kavo smo se učili borilnih veščin in urili v delanju origamija. Na dejavnosti smo dobro obnovili svoje znanje, ki smo ga pridobili s šivanjem na vileda gobah na naši šoli, in se naučili kaj novega o anatomiji (prašičjih nog se ve).
Pospravili smo potem pa so nas odvedli do posebne jedilnice, kjer prakso opravljajo dijaki gostinskega programa, ki so nam tudi stregli. Skupaj z direktorjem in še nekaj profesorji smo jedli zelo obilno in okusno kosilo. Po kosilu smo vsak prejeli darilo (tudi češko sladico), naredili skupinsko fotografijo, potem pa smo se zahvalili in od vseh prijazno poslovili.

Odšli smo do kombija, med tem pa je na nas padal prvi sneg. Vsi siti smo si privoščili počitek. 

Spakirali smo in se nato še zadnjič odpravili na večerjo. Dobro smo izkoristili zadnji večer, potem pa odšli nazaj v tople postelje.


Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

2. dan Češke

12. dan Češke (četrtek)